Micro Matic Tronic dimmer med softstart. • 1404491

Dimmer Tronic 20-420W el.trafo Glødelamper

Tronic dimmer 20-420W EL420 er en trykk/veksel-bryter for dimming av elektroniske trafoer (kapasitiv last), glødelamper og 230V halogen inntil 420W.


Dimmeren leveres i polarhvit farge som standard, men kan leveres i alle Giras designfarger.

Teknisk beskrivelse

Dimmeren er tilpasset RS og Unisystemene

Funksjonalitet

Dimmeren fungerer etter faseavsnittprinsippet. Dette gjør at den vanlige drossel mot radiostøy er fjernet, og tronic dimmer er derfor brumfri.

Dimmeren har innebygget softstart som øker levetiden til de tilkoblede lyspærene.

Elektronisk utkobling ved kortsluttning(ingen sikring å skifte) med automatisk gjeninnkobling for kortslutning inntil maksimum 4 sek. Lengre kortslutninger fører til automatisk utkobling av apparatet. Gjeninnkobling skjer ved å slå dimmeren av og på. En integrert overbelastningsbeskyttelse regulerer ned utgangseffekten avhengig av omgivelsestemperaturen.

Bruksområde

Endre farge på lys med impuls på en klemme inngang.

Ved tilkobling av inntil 10 Tronic effektmoduler kan belysningsanlegg med høyere effekter dimmes. Hvis man kobler til effektmoduler, må Tronic dimmer belastes med minimum 1 stk. fullastet Tronic trafo.

Montering

Egnet for montering i standard veggboks, eller i påveggskappe type MTC-VH (el.nr.54 913 49). OBS! Monteres minimum 50cm fra Tronic trafo.

Relevante emneord

Generelt om dimming

Lysregulering skaper økt trivsel og komfort ved at man kan variere lyset etter behov. Man kan også spare energi og øke levetiden på lyskildene.

Selv om det er teknisk mulig å dimme de fleste typer lyskilder, er det viktig å velge både riktig dimmer, og riktig lysarmatur. Tenk gjennom eventuelt behov for lysregulering før lyskilden og lysarmatur velges.

  • Glødelamper og 230V Halogen kan enkelt dimmes med de fleste typer dimmere, men husk å tenke på minimums- og maksimumsbelastningen. Merk at 230V halogen har høy startstrøm så sjekk hva dimmeren tåler.
  • Sparepærer har inntil de siste årene ikke vært mulig å dimme, men nå har det kommet varianter som er dimbare med elektronisk dimmer. De aller fleste sparepærer på markedet er ikke dimbare så sjekk dette før du handler
  • 12Volt halogenlyskilder reguleres via en transformator som gjør om spenningen fra 230Volt til 12Volt. Vi anbefaler elektronisk transformator som er enkelt å dimme uten støy. Bruk en dimmer som kan dimme elektroniske 12Volt transformatorer
  • Alle lysrør og kompaktlysrør med 4 pinner, kan dimmes men det er viktig å velge en lysarmatur som er forberedt for dimming. Med korrekt trafo/ballast innebygd i armaturen kan man dimme lysrør med en vanlig elektronisk dimmer. Lysregulereing uten dimbar elektronisk trafo/ballast er mulig, men krever bunnlast og spesielle dimmere, og vil koste vesentlig mer å installere
  • LED er også dimbart, men her må man holde tungen rett i munnen. Mye av det samme som gjelder for lysrør, gjelder også her. Man må ha dimmbare trafoer og riktig dimmeutstyr for å få dette til å fungere. Konferer med fagfolk. Det er kommet LED lyspærer i handelen som kan dimmes med vanlige dimmere, men det er viktig å velge korrekt dimmer. Langt i fra alle typer vil fungere. De fleste LED lyspærer på markedet er ikke dimmbare

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”