Elko Plus ELKO Smart Home • 4523410

ELKO SMARTDIM 316 GLED Plus Polarhvit

  • Fungerer med

    Virker med Homey Virker med ELKO Smart Virker med Futurehome Virker med Homey Bridge Virker med EVA Smart

    Del av Smarthusløsning

    • Dokumentasjon

      • FDV
      • Brukerveiledning
ESH 316 RF GLED dimmer inngår i ELKO Smart Home trådløst styringssystem. Dimmere og andre komponenter kommuniserer med ESH ELKO Gateway internt på Zigbee trådløst system. Komponentene styres i sin tur gjennom Gatewayen via App på mobile enheter. Dimmeren er konstruert slik at den også vil fungere selv om det trådløse nettet skulle falle ut, i slike tilfeller da kun med betjening direkte på produktet i ”Stand alone” modus. Dimmeren kan også settes opp med en eller flere batteridrevne rotary brytere ( ESH Endevender ) for å oppnå typisk endevender funksjon. Dette kan gjøres både med eller uten Gateway, det vil fungere som dimmer og endevender med lokal betjening også uten Gateway. Ønskes styring via nettbrett / mobil via App, eller større anlegg, så må det settes opp ESH ELKO Gateway i tillegg. 316 GLED dimmer er konstruert for LED og lave laster, dimmer også glødelamper, halogen, elektroniske trafoer. ELKO Plus versjon leveres med lysring for lys rundt dimmerknappen. Lyset rundt dimmerknappen kan settes av/på i innstillingsmenyen. Dimmeren krever tilkobling av begge faser, og kan benyttes som en- eller topolet. Valg mellom forkant (GLI) eller bakkant (GLE) dimming, gjør at dimmeren er meget fleksibel. Fabrikkinnstilling er GLE modus. Justerbart min-maks- og startnivå. Dimmeren har elektronisk strøm og temperatursikring. Den vil koble 100% ut ved overbelastning. 316 GLED bygger kun 24 mm og passer inn i 33mm kappe eller standard ELKO veggboks og i alle standard ELKO kombinasjonsplater. Kommunikasjon: ZigBee. 230V.

Kataloger og brosjyrer for nedlasting

Generelt om dimming

Lysregulering skaper økt trivsel og komfort ved at man kan variere lyset etter behov. Man kan også spare energi og øke levetiden på lyskildene.

Selv om det er teknisk mulig å dimme de fleste typer lyskilder, er det viktig å velge både riktig dimmer, og riktig lysarmatur. Tenk gjennom eventuelt behov for lysregulering før lyskilden og lysarmatur velges.

  • Glødelamper og 230V Halogen kan enkelt dimmes med de fleste typer dimmere, men husk å tenke på minimums- og maksimumsbelastningen. Merk at 230V halogen har høy startstrøm så sjekk hva dimmeren tåler.
  • Sparepærer har inntil de siste årene ikke vært mulig å dimme, men nå har det kommet varianter som er dimbare med elektronisk dimmer. De aller fleste sparepærer på markedet er ikke dimbare så sjekk dette før du handler
  • 12Volt halogenlyskilder reguleres via en transformator som gjør om spenningen fra 230Volt til 12Volt. Vi anbefaler elektronisk transformator som er enkelt å dimme uten støy. Bruk en dimmer som kan dimme elektroniske 12Volt transformatorer
  • Alle lysrør og kompaktlysrør med 4 pinner, kan dimmes men det er viktig å velge en lysarmatur som er forberedt for dimming. Med korrekt trafo/ballast innebygd i armaturen kan man dimme lysrør med en vanlig elektronisk dimmer. Lysregulereing uten dimbar elektronisk trafo/ballast er mulig, men krever bunnlast og spesielle dimmere, og vil koste vesentlig mer å installere
  • LED er også dimbart, men her må man holde tungen rett i munnen. Mye av det samme som gjelder for lysrør, gjelder også her. Man må ha dimmbare trafoer og riktig dimmeutstyr for å få dette til å fungere. Konferer med fagfolk. Det er kommet LED lyspærer i handelen som kan dimmes med vanlige dimmere, men det er viktig å velge korrekt dimmer. Langt i fra alle typer vil fungere. De fleste LED lyspærer på markedet er ikke dimmbare

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”