Elko Ramme 2-hull Plus HP SO • 1410682

Plus Ramme 2-hull Havplast Sort Elko

ELKO Plus i havplast, først i verden med elektromateriell av resirkulert havplast

Innfelt ramme med 2 hull i ELKO Havplast Plusdesign.
ELKO Plus havplastprodukter er det klare bærekraftige alternativet for elektrisk materiell og er et lite steg i riktig retning, og markerer starten på ELKO sin bærekraftssatsning. Havplastserien består av en andel resirkulerte fiskegarn, glassfiber og annen resirkulerbar plast for å opprettholde de elektriske egenskapene og brannsikkerheten. Samtidig er det gjort grep på innpakningen hvor plast og lim er fjernet fra forpakningen. Det er synlig at det er gjort et bærekraftig produktvalg i fronten på produktet, med den elegante havplastlogoen.

I første omgang er det utvalgte sorte produkter i ELKO Plus-serien som er tilgjengelige i havplast.

Funksjonalitet

En bryter eller stikkontakt i havplast ser helt lik ut som ELKO Plus-produktene du er vant til. Dermed kan du velge det miljøvennlige alternativet, i kombinasjon med brytere og stikkontakter som ikke trenger utskiftning i andre deler av boligen, hotellet eller næringsbygget.
På nært hold vil et delikat bølgesymbol være synlig på produktene i havplastserien.

Det er den synlige delen av elektromateriellet når det er montert på veggen som er erstattet med havplast i form av resikulerte fiskegarn. Elko sin havplast-serie er laget av minst 65% resirkulert havplast.

Montering

For bruk i innfelt installasjon, eller i kombinasjon med ELKO Plus påveggskappe med samme antall hull som ramme. Ved montering av brytere må festeramme L339 el.nr: 14 107 70 benyttes. Kombinasjonsplaten leveres med avtagbart mellomstykke som kan fjernes ved montering av doble eller triple stikkontakter uten ramme. ELKO Plus havplastprodukter er det klare bærekraftige alternativet for elektrisk materiell. 

Kataloger og brosjyrer for nedlasting

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”