Q-Light Motiondim 350 LEDdimmer PIR • 1407903

Motiondim 350 LED PIR

  • Dokumentasjon

   • FDV
   • Brukerveiledning

Ønsker du en smartere og mer energieffektiv belysningsløsning for ditt hjem eller kontor? Motiondim 350 er en banebrytende bevegelsessensor med innebygd dimmer som revolusjonerer hvordan vi bruker lys i hverdagen. Dette produktet kombinerer detektering av bevegelse med intelligent lysstyring, og er designet for å forenkle ditt liv og redusere energiforbruket.

Sensoren slår på lyset ved deteksjon av bevegelse og slår automatisk av lyset igjen i henhold til regulerbar tidsinnstilling på dimmeren. Den har også innbygget lyssensor, slik at lyset blir slått på kun ved ønsket lysnivå i rommet. Dimmeren har multifunksjoner, slik at man kan justere dimming, lysfølsomhet, tidsintervall. 

Teknisk beskrivelse

350W og maks 25 downlights á 7W LED.

Funksjonalitet

Automatisk lyskontroll: Aktiverer lys automatisk når det registreres bevegelse. Med et omfattende deteksjonsområde på 4,5 m x 5,0 m og en vinkel på 120°, garanterer denne sensoren at ingen bevegelse går upåaktet hen.


Tilpasningsdyktige Lysinnstillinger: Du kan enkelt justere lysfølsomheten, dimmingen og tidsinnstillingene. Dette gjør det mulig å skape den perfekte atmosfæren for enhver situasjon, enten det er for arbeid, avslapning eller underholdning.


Energisparing og Effektivitet: Sensoren er utstyrt med en lysfølsomhetsterskel på bare 5 lux, noe som sikrer at lyset kun er på når det faktisk er nødvendig. Dette bidrar til betydelig energisparing, spesielt i områder som ikke kontinuerlig er i bruk.


Fleksible Moduser: Velg mellom automatisk, semiautomatisk og manuell modus. Dette gir deg full kontroll over hvordan og når lysene skal være aktive, basert på dine spesifikke behov og preferanser.


Enkel Installasjon og Bruk: Designet for å være brukervennlig og enkel å installere. Den passer i standard 55mm RS16 rammer og krever kun tilkobling til L-fasen, noe som gjør den ideell for både nye installasjoner og rehabilitering.


Motiondim 350 er mer enn bare en belysningsløsning, det er en investering i ditt hjem eller arbeidsplassens sikkerhet, komfort og energieffektivitet. Oppdag hvordan denne smarte bevegelsessensoren kan transformere ditt miljø ved å tilby en sømløs blanding av funksjonalitet og innovasjon.

Bruksområde

Motiondim 350 er ideell for energieffektiv belysning i hjem, kontorer og korridorer, med automatisk lysjustering basert på bevegelse og omgivelseslys for optimal komfort og energibesparelse.

Montering

Trenger kun L fasen ved tilkobling. (genialt ved rehabilitering) Passer i 55mm RS16 ramme.

Relevante emneord

Generelt om dimming

Lysregulering skaper økt trivsel og komfort ved at man kan variere lyset etter behov. Man kan også spare energi og øke levetiden på lyskildene.

Selv om det er teknisk mulig å dimme de fleste typer lyskilder, er det viktig å velge både riktig dimmer, og riktig lysarmatur. Tenk gjennom eventuelt behov for lysregulering før lyskilden og lysarmatur velges.

 • Glødelamper og 230V Halogen kan enkelt dimmes med de fleste typer dimmere, men husk å tenke på minimums- og maksimumsbelastningen. Merk at 230V halogen har høy startstrøm så sjekk hva dimmeren tåler.
 • Sparepærer har inntil de siste årene ikke vært mulig å dimme, men nå har det kommet varianter som er dimbare med elektronisk dimmer. De aller fleste sparepærer på markedet er ikke dimbare så sjekk dette før du handler
 • 12Volt halogenlyskilder reguleres via en transformator som gjør om spenningen fra 230Volt til 12Volt. Vi anbefaler elektronisk transformator som er enkelt å dimme uten støy. Bruk en dimmer som kan dimme elektroniske 12Volt transformatorer
 • Alle lysrør og kompaktlysrør med 4 pinner, kan dimmes men det er viktig å velge en lysarmatur som er forberedt for dimming. Med korrekt trafo/ballast innebygd i armaturen kan man dimme lysrør med en vanlig elektronisk dimmer. Lysregulereing uten dimbar elektronisk trafo/ballast er mulig, men krever bunnlast og spesielle dimmere, og vil koste vesentlig mer å installere
 • LED er også dimbart, men her må man holde tungen rett i munnen. Mye av det samme som gjelder for lysrør, gjelder også her. Man må ha dimmbare trafoer og riktig dimmeutstyr for å få dette til å fungere. Konferer med fagfolk. Det er kommet LED lyspærer i handelen som kan dimmes med vanlige dimmere, men det er viktig å velge korrekt dimmer. Langt i fra alle typer vil fungere. De fleste LED lyspærer på markedet er ikke dimmbare

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”