Philips Hue Smart bryter • 60355

Philips Hue wall switch module

  • Fungerer med

    Virker med Apple HomeKit Virker med Google Assistant/Home/Assistent Virker med Philips Hue Virker med Homey

    Del av Smarthusløsning

    • Dokumentasjon

      • FDV
Philips Hue Wall switch module er et batteridrevet Hue-tilbehør laget for hele Hue-systemet, som installeres bak veggbryteren din. Du kobler den til en Philips Hue Bridge, innstiller den ved hjelp av Hue-appen og så kan du styre alle dine forskjellige lyskilder og lamper. Modulen gjør at Hue-lyskildene fortsatt kan ha strøm selv om du slår av strømmen på kontakten. Dette gjør at du alltid kan ha tilgang til din Hue-belysning. Du kan også skifte mellom forskjellige scener ved å slå lyset av og på med det samme, noe som gir deg en enkel måte å skreddersy belysningen din ved bruk av din eksisterende veggbryter.

Teknisk beskrivelse

Philips Hue Wall switch bruker batteri for å gi strøm til sine hovedfunksjoner og er ikke drevet av elsystemet i hjemmet ditt. Dette batteriet har en levetid på ca 4-5 år avhengig av bruk. Når du skal skifte batterier, sørg for at du alltid har slått av strømmen i den delen av hjemmet ditt for din egen sikkerhets skyld.

Funksjonalitet

Philips Hue Wall switch sørger for at dine Hue-lamper og Hue-pærer kan være koblet til selv om hovedbryteren på veggen som er koblet til disse lysene, står i ”av”-posisjon. Dette gjør at du alltid kan nå lysene dine via telefonen eller alle Hue-tilbehør. Via Hue-appen kan du også lage en innstillingen som gjør at du kan bla gjennom lysscener i et rom ved å slå på og av veggbryteren. Philips Hue Wall Switch-modulen fungerer bare med ditt eksisterende Hue-system, og gjør ikke at du trådløst kan styre ikke-oppkoblede lamper eller oppkoblede lamper som ikke er en del av Hue-systemet.
Philips Hue er programmert ved bruk av programvarespråket ZigBee. Zigbee er en av de to standrarder for trådløs kommunikasjon i teknologien (den andre som brukes er Z-Wave). Faste oppdateringer og forbedringer som gjøres på jevnlig basis utføres via Hue appen.

Via Hue-Bridge kan du installere 50 lyskilder eller armaturer og 25 kontrollere til Philips Hue-Bridge som så styres gjennom Philips Hue-appen til enten iOS eller Android.

Montering

Denne wall switch-modulen er koblet til og installeres bak din eksisterende manuelle veggbryter. Wall switch-modulen kan installeres og kobles bak enhver 1-veis eller 2-veisbryter, men kan ikke kobles til eller installeres sammen med en dimmer. Vi henviser til lokale retningslinjer vedrørende installering, men det anbefales alltid at du rådfører deg med en autorisert elektriker. Wall Switch module er på 43 x 38 x 10mm (H x B x Tykkelse) og før du skal installere modulen, er det anbefalt at du sørger for at det er nok plass bak veggbryteren.

Kataloger og brosjyrer for nedlasting

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”

Bryter innfelt montasje

En bryter, eller ofte kalt stømbryter eller lysbryter kan bryte en forbindelse mellom to ledere slik at strøm ikke lengre kan flyte gjennom bryteren.

Brytere og dimmere leveres i ulike utforminger, funksjonalitet og montasje. For montering direkte på lampetledning benyttes ledningsbryter eller ledningsdimmer, med for fastmontasje benyttes påvegg eller innfelt.

Den vanligste funksjonaliteten er 1-polet og kan brukes til alle typer belysning innendørs i tørre rom, mens for utendørsbelysning og våtrom må man benytte 2-polet.

  • 1-polet bryter En enkel av/på-bryter.
  • Endevender eller vekselvender En enkel vender hvor COM er enten koblet til L1 eller til L2.
  • Kronevender eller serievender Dobbel 1-polet bryter. To 1-polete brytere i samme hus som kan opereres uavhengig av hver sin aktuator.
  • 2-polet bryter To 1-polete brytere som opereres samtidig av samme aktuator.
  • 2-polet endevender eller vekselvender To endevendere som opereres samtidig av samme aktuator.
  • Mellomvender eller kryssvender 2-polet endevender som er internt koblet for å snu polaritet, dvs. kun fire av de seks kontaktene kobles til ytre ledningsforbindelser.