Namron DOWNLIGHT INNENDØRS • 89469

Namron Downlightpakke Altea Tilt WarmDim Matt Hvit 6 pk

    • Dokumentasjon

      • FDV
      • Brukerveiledning
      • Teknisk Datablad
Med rene former og lav profil er Altea en serie med tidløse og elegante downlights. Med utsparing på 76mm passer de svært godt ved utskiftning av gamle halogen downlights. Altea kommer i flere versjoner hvor du kan velge blant ulike egenskaper og forskjellige utførelser. Velg mellom faste eller tiltbare lamper, mellom varmhvit eller WarmDim farge på lyset, samt mellom ulike utførelser.

Altea Tilt LED Downlight 8W IP20 får du i matt hvit/børstet stål, som warmdim/ varmhvit, og som singel eller komplett pakke med ulike antall.


Dette settet inneholder det du trenger for å montere 6 stk downlights:

6 x Altea Tilt WarmDim Downlight 8W Matt hvit, IP20.

6 x lavtbyggende og justerbare innfellingsbokser for downlight fra Namron
Kan justeres fra 370mm til 570mm. Høyde på kasse: 48mm.

1 x Downlightkabel RXKX 90 2X1,5 Snelle 25M
Kabel for downlightanlegg med lederisolasjon og ytre kappe av blyfri PVC for maksimal driftstemperatur 90 °C. RXKX 90 er spesielt beregnet for downlight-belysning.

1 x Dimmer 250W 1-pol fra Namron
1-pol trykk og vri dimmer faseavsnitt som er egnet for LED, elektroniske trafoer og 230V halogen. Beskyttet mot kortslutning, overstrøm og overoppheting.

Teknisk beskrivelse

Komplett pakke med 6 downlights og nødvendig tilbehør for montering.

Integrert linse med spredningsvinkel på 38° og svært god fargegjengivelse, RA > 95+.

Varmhvitt lys (2700K), og lysstyrke på 465lm. WarmDim gir varmhvitt lys ved full styrke, og blir gradvis enda varmere når det dimmes -akkurat som vi er vant med fra halogenlamper. Perfekt for stue og andre oppholdsrom der man ønsker en lun og god stemning.

LED er et godt valg! Sammenlignet med tradisjonell halogen belysning, kan du spare opptil 80% av energikostnadene. Altea har opptil 50 000 timer levetid og liten lystilbakegang i løpet av levetiden. 50 000 timer tilsvarer 15 til 20 års normalt bruk for en gjennomsnittsfamilie.

Funksjonalitet

Med faseavsnitt dimmer (kjøpes separat) kan Altea dimmes helt ned flimmerfritt.

Kan tiltes opptil 25 grader. Dette er praktisk for å redusere blending, og om du ønsker å fremheve eksempelvis kunst, malerier eller en hylle på veggen.

Bruksområde

Altea downlight tar seg godt ut i alle rom i hjemmet. Downlights gir god spredning av lyset og brukes både som generell belysning og som punktbelysning.

Montering

Felles inn i tak med en utsparing på 76mm. Medfølgende ekstern driver har hurtigkobling for raskere og enklere installasjon. Kan monteres uten verktøy.

Elektroimportøren ønsker å informere deg om at EU har vedtatt å fase ut lysrør som inneholder kvikksølv i løpet av 2023. Lysrørene som fases ut er noen av de vanligste vi bruker på arbeidsplasser, i skoler og i hjemmet, men det finnes nå gode kvikksølvfrie alternativer, som LED-lysrør og LED-pærer.

De lysrørene som skal fases ut er T2-lysrør, T12-lysrør, kompaktlysrør (CFL), T5-lysrør og T8-lysrør. Forhandlere som allerede har importert disse lysrørene kan selge ut sine lagre, men kan ikke kjøpe inn nye etter at forbudene mot de ulike lysrørene begynner å gjelde.

Det er ikke nødvendig å bytte ut lysrørene man allerede har, så lenge de er hele. Det er først hvis et lysrør knuser at man skal være forsiktig. Når man skal kaste et lysrør er det viktig å levere det til et godkjent mottak for spesialavfall. Lysrør er EE-avfall, og man kan levere EE-avfall fra husholdninger gratis til kommunale avfallsmottak eller forhandlere som selger tilsvarende EE-produkter. Forhandlere og kommuner har plikt til å ta imot lysrør og håndtere det på en egnet måte.

Vi håper denne informasjonen har vært nyttig for deg, og at du tar vare på miljøet ved å kaste lysrør på en forsvarlig måte.

Hvis du har spørsmål om utfasing av lysrør med kvikksølv eller ønsker mer informasjon om alternative løsninger, er du velkommen til å kontakte vår kundeservice. Vi har gode alternativer, inkludert LED-lysrør og LED-pærer som er kvikksølvfrie og miljøvennlige. I tillegg kan du besøke en av våre over 30 butikker for å få hjelp og veiledning fra våre dyktige medarbeidere. Vi hjelper deg gjerne med å finne den beste belysningsløsningen for dine behov.

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”