Micro Matic Komfyrvakt MicroSense hvit • 1418051

Komfyrvakt MicroSense Hvit

-+
  • Trådløs sensor
  • Unik fleksibilitet
  • Selvlærende funksjon
  • Slank utførelse, kun 11 mm
  • Ferdig paret, og innstilt for montasje
  • Les mer...
    • Dokumentasjon

      • Produktblad
      • Brukerveiledning
      • Målskisse
Komfyrvakt MicroSense hvit har en unik fleksibilitet og er svært enkel å montere. Med et særdeles diskret utseende, er den trådløse komfyrvakten MicroSense en selvfølge i alle kjøkkenløsninger.

Teknisk beskrivelse

Den trådløse sensoren driftes kun av ett CR2032 knappecellebatteri med forventet levetid inntil 6 år.

Funksjonalitet

Sensoren har en patentert selvlærende funksjon og tilpasser seg det unike kjøkkenets arkitektur og brukerens matlagingsvaner og lærer seg over tid hva som er normale temperaturområder for den aktuelle koketoppen.

MicroSense sklir nesten usynlig inn i de fleste installasjoner takket være tre tilpassede farger og en sensor som knapt er synlig, selv ved takmontasje, takket være den supertynne utførelsen på kun 11 mm.

Montering

MicroSense dekker alle typer montasjer. Kan monteres under vifte, på vegg eller i tak. Samme sensor benyttes for alle montasjehøyder (fra 45 - 200 cm over platetopp). Svært koblingsvennlig stikkontakt med store gode tilkoblingsklemmer som leveres åpne.

Sensor og komfyrstikkontakt leveres ferdig paret, og innstilt for montasje under ventilator 45-60 cm over koketopp, noe som dekker over 90% av alle installasjonene uten at følsomhetsjustering er nødvendig. Installasjonen utføres med kun 3 enkle trinn:
1. Koble til komfyrstikkontakten
2. Fest sensoren med medfølgende limpute eller skruer
3. Test at alt virker

Forbehold

FG-godkjent: Komfyrvakt MicroSense er godkjent i henhold til standarden NEK EN50615, og godkjent av FG.

Relevante emneord

Komfyrvakt

Tørrkoking av kjeler er en av de største årsakene til branner i hjemmet. Komfyrvakt er en sensor som registrerer eventuell overoppheting og som kutter strømmen før det oppstår brann.

16 prosent av alle boligbranner skyldes tørrkoking eller overoppheting. De fleste komfyrbranner skjer på dagtid og rammer eldre mennesker, men det er branner som starter om natten som tar flest liv. Da er det gjerne yngre mennesker som rammes. Komfyrvakt er en rimelig forsikring.

I tillegg til at forsikringsselskaper gir deg rabatt på forsikringspremien hvis du har installert en godkjent komfyrvakt, er dette et krav i nye boliger og ved rehabilitering av kjøkkenet. I elektriske anlegg som er nye etter 2010 er det krav til komfyrvakt. Det betyr at det skal være installert som en del av det faste elektriske anlegget. Hvis kjøkkenet ditt er eldre enn dette, bør du montere komfyrvakt.

Komfyrvakten består av en sensor og en strømavbryter, som enten er plassert bak komfyren eller i sikringsskapet. Sensoren overvåker kokeplatene. Hvis sensoren oppdager fare for brann, utsløser den en alarm. Om ingen reagerer på denne, gir sensoren beskjed til en bryter om å kutte strømmen til komfyren.

Vi leverer og lagerfører markedets beste og mest intelligente komfyrvakter med fokus på sikkerhet, brukervennlighet, design og ikke minst kvalitet. Derfor leveres våre komfyrvakter med hele 5 års produktgaranti. Alle våre komfyrvakter for fast Innstallasjon er FG-godkjente og oppfyller alle krav iht. NEK400:2014 EN 50615 og er testet av SINTEF og VTT (Finland).

Komfyrvakter som skal plugges i stikkontakten kan du montere selv, mens komfyrvakter for fast tilkobling må monteres av en elektriker.

Du kan lese mer om komfyrvakter og hvordan du enkelt kan forebygge uhell hjemme hos deg selv, tillegg til tips til hvordan du kan bli bedre rustet til å takle litt større kriser og hendelser på Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskaps (DSB) nettside sikkerhverdag.no

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”